dijous, 13 de març del 2008

LA GUERRA CIVIL. EL FRONT DEL SEGRE.


Durant molts anys, hem mamat i sentit que la única Gran Batalla de la Guerra Civil a Catalunya, i la decisiva, va ser la Batalla deL'Ebre.
Recentment ha aparegut un Llibre que intenta posar les coses al seu lloc i retornar al front del Segre la importància que va tenir (va durar més, hi van intervenir més forces per les dues bandes i el front va tenir més extensió) N'hi ha prou amb afegir que el front, a Cubells, hi va ser vuit mesos !


El seu títol és Les Batalles del Segre i la Noguera Pallaresa. L'atac final contra Catalunya (abril-desembre 1938) de Pagés Editors, i en són autors en Pol Galitó, Manuel Gimeno, Rodrigo Pita i el meu bon amic Josep Tarragona.

Si teniu interés en aquesta etapa de la nostra història recent, us recomano que n'adquiriu un exemplar. El considero imprescindible.

1 comentari:

Roger ha dit...

Hola Isidre,

sóc nét d'un soldat republicà que va ser ferit a Cubells. Estic cercant informació sobre el conflicte bèl·lic de la guerra civil en aquestes contrades i no trobo gairebé res. A més a més del llibre que recomanes en el bloc, no sé si podries donar-me altra informació de la guerra a Cubells.

Gràcies.

Roger Pou Llavina